Avokado- och löjromscocktail

Avokado- och löjromscocktail
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Avokado- och löjromscocktail

10 ingredienser

Ska serveras riktigt kall. Glasen kan gärna stå i frysen en stund innan du lägger i ingredienserna.

Cocktailsen passar bra tillsammans med Marinerad pilgrimsmussla med asiatisk sallad och Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw.

Håkans vintips: Rotari Rosé, Georg Breuer Riesling Sauvage eller Laurent Perrier Brut.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 2 msk crème fraîche
  • 1,5 msk citron, pressad
  • salt
  • 12 små snapsglas
  • små dillvippor
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 200 g löjrom, avrunnen
  • svartpeppar, nymalen
  • 12 små trekanter av citron

Gör så här

  1. Gröp ur avokadon och kör med creme fraiche och citronsaft till slät kräm i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Fördela avokadokrämen i snapsglasen och toppa med dill, lök och löjrom. Avsluta med lite nymalen svartpeppar. Häng citronbiten på glas-kanten.