Banana in flames

Banana in flames
Foto: TV4

En efterrätt för godisälskaren som blir en lysande avslutning på middagen.

För att få ut full arom ur bananerna så ska de vara riktigt gula med svarta prickar. Du hittar oftast de perfekta efterrättsbananerna i korgen för de som säljs ut för halva priset.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st mogna bananer
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • rom, gärna 60% Strohrom
  • 1 paket vaniljglass

Gör så här

  1. Skala bananerna och dela dem på mitten och skär dem sedan på mitten på längden. Ta fram glassen ur frysen så den hinner smälta lite och få rätt konsistens.
  2. Smält margarin i teflonstekpanna så det täcker botten. Rör ner sockret och värm upp på lagom värme under omrörning så det inte bränner fast. Häll i grädden.
  3. När sockret smält, rör ner 2 matskedar rom och lite hackade hasselnötter.
  4. Lägg bananbitarna i stekpannan och vändstek dem tills de mjuknat.
  5. Strö hackade hasselnötter över bananerna.
  6. Ta av stekpannan av spisen och stänk rom över.
  7. Tänd på och låt spriten brinna ur och servera till mjuk vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept