Råbiff på kalv

30 min
4 - 6
råbiff på kalv
Foto: tv4
30 min
4 - 6

Du behöver

  • 500 g kalvinnanlår eller kalvrygg
  • 150 g kalvbräss
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g)
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 8 ägg
  • 20 g kapris
  • 2 höstäpple
  • 1 ask vattenkrasse
  • 50 g pepparrot
  • 1 lagerblad
  • 2 dl matättika
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ski vor vitt bröd
  • 1 l matolja att fritera i
  • 1 burk grov äpplesenap 120 g (Funkar med vanlig grov stark senap)
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Friterad kalvbräss
    Förväll kalvbrässen i lättsaltat vatten i ca 1-2 minuter. Kyl sen brässen hastigt i isbad. Plocka bort hinnor och kärl. Dela den i mindre bitar och dubbelpanera den i mjöl, ägg och mixat vitt bröd. Fritera sen brässen i 170-gradig olja i ca 1 min eller tills den blir gyllenbrun. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
  2. Råbiff
    Putsa kalvköttet fritt från ev hinnor och senor. Mal köttet i en köttkvarn.
  3. Picklade grönsaker
    Koka upp 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten och ett lagerblad. Häll över 1/3 av lagen i en annan kastrull. Finstrimla lök och rotsaker. Lägg i strimlorna i den varma lagen. Den strimlade rödbetan skall vara i en egen kastrull. Låt rotsaker och lök svalna i lagen.
  4. Servering
    Häll av lagen och fördela rotfrukter, strimlat äpple, senap, kapris, pepparrot och vattenkrasse ovanpå det malda köttet. Avsluta med äggulan, kalvbräss och lite flingsalt
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept