Marinerade pilgrimsmusslor

10

Du behöver

  • 20 st pilgrimsmusslor, stora
  • 2 st citroner, saft och zest
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 100 g dill, plockad
  • 1 dl olivolja, god sort
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 st bananschalottenlökar, skalade och skurna i MYCKET tunna skivor
  • 1 st finhackad chili, helst anjou
  • flingsalt
  • toast eller vitlöksbaguette till servering

Gör så här

  1. Skiva pilgrimsmusslor mycket tunt och lägg ut på serveringsfat tillsammans med vitlök, chili och schalottenlök.
  2. Zesta på citron och pressa över juicen.
  3. Rippla över fisksås och olivolja.
  4. Låt marinera ett par timmar.
  5. Avsluta med lite flingsalt samt rikligt med fint plockad dill.
  6. Servera med toast eller vitlöksbaguette.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept