Asiatisk soppa med kycklingdumplings

Asiatisk soppa med kycklingdumplings
Foto: TV4

Asiatisk soppa med kycklingdumplings

Av: Gustav Trägårdh

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 100 g champinjoner
  • 5 salladslökar
  • 2 morötter
  • 2 limefrukter
  • 4 limeblad
  • 2 chilifrukter
  • 50 g cashewnötter
  • 50 g mungbönor
  • 2 msk currypasta
  • 1 förp wontonplattor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 förp kokosmjölk
  • 3-4 msk fisksås
  • 1-2 msk sesamolja
  • 200 g vitkål

Gör så här

  1. Mixa kycklingen tillsammans med hälften av fisksåsen och sesamoljan i en matberedare eller med stavmixer, till en slät kycklingfärs.
  2. Lägg ut dumplingdeg (won ton-deg), klicka ut lite färs på varje bit.
  3. Spraya med vatten och knyt ihop.
  4. Placera kycklingsknyterna i en ångkokare. Ångkokaren i sin tur ställs i en stekpanna med lite vatten i. Vattnet ska inte koka, bara släppa ånga. Tillagningstid, ca 7 minuter.
  5. Koka kokosmjölk med currypastan.
  6. Skär morötterna, vitkålen samt champinjonerna grovt. Lägg ner dem i den kokande soppan.
  7. Tillsätt resten av fisksåsen och sesamoljan samt strimlade limeblad.
  8. Låt det koka i ca 8 minuter. Mot slutet, vänd ner mungbönorna så de mjuknar.
  9. Lägg färdiga dumplings i soppan innan servering. Avsluta med saften från en lime.
  10. Riv limeskal, fint skuren salladslök och chili, hacka koriander. Strö allt detta över rätten innan servering.
  11. Toppa med några cashewnötter.
  12. Smaklig måltid!