Blåmusslor i ouzo med fänkål

Hummersallad
Foto: TV4
Från Förkväll

Snabblagade musslor att bjuda på som förrätt eller soppa.

26 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor, borstade
  • 1 st fänkål, finhackad
  • 3 st schalottenlök, finhackade
  • 5 st vitlöksklyftor, fickhackade
  • 2 dl vin, vitt
  • 10 cl ouzo
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Fräs lök, musslor, fänkål i olja på hög värme.
  2. Häll på vin och ouzo, lägg på lock och koka 5 min tills musslorna öppnat sig.
  3. Servera med vitt btöd! Eller tillsätt 3 dl grädde i koket och ät den som soppa!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept