Vietnamesiska vårrullar och sashimi

Vietnamesiska vårrullar och sashimi

Av: Gustav Trägårdh

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Vietnamesiska vårrullar på färska skaldjur med sojadipp och sahimi på lax och pilgrimsmusslor.

Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

Ingredienser

portioner

Vårullar

  • 200 g blandade skaldjur
  • 1 kruka koriander
  • sweet chilisås
  • 1 avokado
  • ev 1 exotisk frukt (t ex mango)
  • rispappersark

Sashimi

  • 300 g lax
  • 4 pilgrimsmusslor
  • soja
  • 1 limefrukt, zest
  • ingefära

Gör så här

Vårullar

  1. Blanda skaldjur med plockad koriander, sweet chilli, tärnad avocado samt eventuell exotisk frukt.
  2. Blötlägg rispappret snabbt. Lyft sedan upp det och lägg mellan rena kökshanddukar. Se till att de inte ligger på varandra, då klibbar de ihop.
  3. Lägg ut ett rispapper lägg blandningen mitt på.
  4. Rulla till hälften och vik in kanterna, rulla ihop hela rullen.

Sashimi

  1. Sota fisk och pilgrimsmusslor direkt på spisen.
  2. Lägg i marinad på soja, limezest och ingefära.
  3. Låt ligga 6-10 timmar beroende på hur hårt marinerat man vill ha det.
  4. Häll av marinaden och skiva tunt. Använd marinaden som dippsås till vårrullarna.