Hummersallad

Hummersallad
Foto: TV4
10

Du behöver

  • 5 st humrar, kokta
  • Blandade sallader tex frisse, ruccola, miniroman, minimangold, mizuna
  • 100 g bacon, strimlad knaperstekt
  • 50 g pistagemandel, rostade
  • 50 g pinjekärnor, rostade
  • 50 g gula russin

Sås

  • 1 st ägg
  • 1 msk dijon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kycklingbuljong, koncentrat
  • 2 msk parmesan, riven
  • 2 dl neutral olja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Humrarna klyvs och skalas.
  2. Skölj salladsbladen.
  3. Sås
    Ägg, dijon, vitlöksklyftan, honung, vitvinsvinäger, kycklingbuljong och riven parmesan mixas slätt.
  4. Häll långsamt i 2 dl neutral olja så en emulsion bildas.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera hummern på salladsbladen. Toppa med knaperstekt bacon och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept