Frasig kolja med ägg och Kalles kaviar samt rostade vintergrönsaker

4

Du behöver

  • 500 g filé av kolja eller annan vit fisk
  • 50 g mjöl
  • 2 + 4 ägg
  • 100 g panko (asiatiskt rivet bröd)
  • olja till stekning
  • 1 burk crème fraiche
  • Kalles kaviar efter smak
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 st citron
  • 1 bit pepparrot
  • vinterfina grönsaker som brysselkål, palsternacka, olika sorters lökar och andra rötter

Gör så här

  1. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Innan servering; stek fisken i olja 2 min på varje sida.
  2. Till såsen: Hårdkoka, skala och hacka äggen. Blanda med finskuren rödlök och gräslök samt kaviaren. Smaka ev med salt och peppar beroende på mängden kaviar (som är ganska salt).
  3. Ansa och dela grönsakerna. Skvätt på lite olivolja och krydda. Rosta i ugn tills de är mjuka. Servera med citron och pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept