Du behöver

  • skal och huvuden från 5 st hummrar, grovt skurna
  • 2 st gula lökar, skalade och grovt skurna
  • 1 st vitlök, klyvd
  • 1 st rotselleri, skalad och grovt skuren
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk vinäger
  • 0,5 dl vitt vin, torrt
  • 1 l grädde
  • 1 l vatten
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • konjak
  • kajennpeppar
  • eventuellt lite salt

Gör så här

  1. Rosta hummerskal och huvuden, lök, vitlök, rotselleri och tomatpure i ugn 200 grader 25 min.
  2. Lägg i stor kittel och häll på vätskorna.
  3. Småkoka 1 en timme och sila.
  4. Smaka upp med salt, kajennpeppar och konjak.
  5. Mixa soppan skummig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept