Lamm i kål

4

Du behöver

  • 4 rimmade lammlägg
  • 1 timjankvist
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 4 lagerblad
  • 2 spetskål
  • 0,5 kg morötter
  • 1 bunt vårlökar
  • 2 knippor bladpersilja
  • 4 msk honung
  • 50 g smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg lammet i en stor kastrull med vatten så att det täcker tillsammans med timjankvisten, vitlöksklyftorna, lökarna och lagerbladen. Sjud långsamt i cirka 2 ½ timme. Ta upp lammläggen och morötterna och lägg på ett stort fat och håll det varmt. Sila av resten av buljongen. Häll den silade buljongen i en kastrull och låt den reducera till ca 3 dl. Runda av med en smörklick.
  2. Rosta spetskål, morötter och vårlök i en panna tillsammans med honungen.
  3. Lägg grönsakerna på lammfatet och skeda över buljongen. Garnera med finhackad bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept