Grillad tonfisk med primörsallad och pocherat ägg

4

Du behöver

  • 400 g färsk el konserverad tonfisk
  • Dressing:
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 citron, saft och cest
  • salt och peppar
  • 1 påse ruccolasallad
  • oliver
  • 6 sparrisar
  • 200 g färskpotatis
  • 200 g färska morötter
  • 200 g färsk lök
  • 200 g färska rödbetor
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Börja med dressingen: Riv citronskal och lägg i en skål tillsammans med citronsaft (det räcker med saft från halva citronen). Tillsätt honung, olivolja och vinäger. Vispa ihop. Pensla tonfisken med dressingen och peppra.
  2. Häll lite vinäger i fyra koppar och knäck ner ett ägg i varje, med hel gula. Koka upp vatten i en kastrull och vänd försiktigt ner äggen. Koka cirka 3 minuter. Ta försiktigt upp äggen med hålslev. Ansa potatis, morötter, lök och rödbetor och grilla dem på alla sidor i het panna. Lägg ner tonfisken – gärna i samma panna om den är tillräckligt stor. Fördela ruccola och oliver i botten på fyra tallrikar och lägg därefter på de grillade grönsakerna. Servera med pocherat ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept