Ankbröst och anklever från hagbygård, med säsongens lökar och bakad griskind

4

Du behöver

  • ankbröst

Ankleverpastej:

  • 500 g anklever mixad och passerad
  • 500 g smör 70 grader
  • 10 g mjöl
  • 150 g portvin
  • 7 g congac
  • 15 st gnititsalt

Griskind:

  • 1 st griskind
  • 1 del salt
  • 1 del socker
  • timjan
  • 2 st klyftor vitlök

Vildlökar:

  • 1 st ramslök
  • 1 st Skogslök
  • 1 st Guldstjärna

Gör så här

  1. Ankbröstet:
  2. Snitta i skinnet, steks i salt och peppar.
  3. Körs i ugn på 90 grader till 55 graders kärntemperatur.
  4. Ankleverpastej:
  5. Mixa allt utom smöret i en matberedare, se till att ha en plastid form och en ugn på 90 grader.
  6. Mixa i smöret lite i taget och häll sedan anklevern i formen ca 4 mm högt.
  7. Kör pastejen i ugnen i 7 minuter tag sedan.
  8. Griskind:
  9. Dag ett:
  10. Rimma kinden i rikligt med salt och socker vitlöken och färsk timjan.
  11. Dag två:
  12. Vakum förpacka kinden och baka i 12 timmar på 85 grader i ugnen.
  13. Vildlökar:
  14. Ramslök: är en lök med stark vitlökssmak och har lijekonvaljliknande blad denna steks i smör och serveras.
  15. Skogslök: är en en lök som påminner om gräslök fast mycket kraftigare och godare smak.
  16. Guldstjärna: är en lök som har en ärtigsmak och sköljs nog och serveras rå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept