Getmjölkspudding med hallonkräm och punschgelé

Från Nyhetsmorgon

En härlig pudding av getmjölk som serveras med kräm av hallon och gelé på punsch.

12 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

Getmjölkspudding:

  • 4 dl getmjölk
  • 0,25 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st gelantinblad

Hallon kräm:

  • 200 g hallon
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • potatismjöl till redning

Punschgelé:

  • 3 dl punsch
  • 1 st gelantinblad

Mandelkubbssmulor:

  • mandelkubb

Gör så här

  1. Getmjölkspudding:
  2. Redusera mjölken till hälften och tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Lägg i plastad form i kylen och låt stelna.
  4. Skär puddingen i bitar och temperera innan servering.
  5. Hallon kräm:
  6. Koka upp alla ingredienser och sila av juicen.
  7. Red sedan av juicen med potatismjöl så den blir tjock och låt svalna.
  8. Punschgelé:
  9. Redusera punschen till hälften och smält i gelantinet och ställ i kylen.
  10. När den har satt sig hacka gelén och servera.
  11. Mandelkubbssmulor:
  12. Smula mandelkubb och torka i ugn på 150 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept