Räksoppa aye aye chihuahua

Räksoppa aye aye chihuahua
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 3 msk tomatpuré
  • Skalade färska räkstjärtar
  • 1 l räkskal
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1,5 tsk hummerfond
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 st fiskbuljongstärning
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl konjak
  • Ev. redningsmjöl
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chili
  • 0,25 st vitlöksklyfta

Västerbottensmuffins

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl gräddfil
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 75 g riven västerbottenost (ca 1,5 dl)

Gör så här

  1. Räksoppa
    Lägg alla räkskal, tomatpuré, cayennepeppar, vin och vatten i en stor kastrull.
  2. Skala löken och morötterna och hacka i små bitar.
  3. Rör ner detta och pressa i vitlöksklyftan, låt allt koka upp.
  4. Låt soppan koka i 10-15 minuter och sila sedan bort skal och grönsaker.
  5. Tillsätt grädden och red eventuellt soppan något om det behövs. Salta samt spetsa med armagnac.
  6. Krydda räkstjärtar med chili, cayennepeppar och vitlök i olivolja.
  7. Lägg dem i soppan och garnera med dill. Servera med gräddfil bredvid (eller i soppan om du vill).
  8. Västerbottensmuffins
    Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och mixa sedan ihop dem till en jämn smet och rör ner den rivna osten.
  10. Häll i mer gräddfil och vatten och degen blir för tjock.
  11. Fyll 6-8 muffinsformar med smet och ställ in i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept