Gurksoppa

Gurksoppa
Foto: TV4

En festfin soppa som även passar att servera som förrätt. Lite löjrom vid serveringen gör den extra elegant.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 stor purjolök
  • 4 slanggurkor
  • 1,75 l hönsbuljong
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 cl sherry
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Skiva purjon och fräs den mjuk i lite olja, utan att den tar färg. Skala gurkorna randiga, låt hälften av skalet kvar. Spara skalet du tar bort. Tärna gurkorna. Lägg i gurkan, vänd runt 5 minuter och slå sedan på buljongen. Småkoka under lock 30 minuter.
  2. Sila buljongen och mixa grönsakerna till en slät puré. Blanda med buljongen. Hetta upp utan att koka. Smaka av med salt och peppar. Rör ner lättvispad grädde och smaka av med sherry.
  3. Förväll skalstrimlorna hastigt i kokande vatten. Garnera med dem och servera soppan varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept