Gurksallad

Gurksallad
Foto: TV4

Ett friskt tillbehör som är gott till inkokt lax, men också till bland annat rökt skinka.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 slanggurka
  • lite salt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk svensk söt senap
  • 1-2 syrliga äpplen, skalade och hackade
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala klyva och kärna ur gurkan. Skär den i tunna skivor och låt dem ligga i press med lite salt och en lätt tyngd ovanpå i 15-20 minuter. Häll av spadet som bildats.
  2. Blanda gräddfil, crème fraiche och senap och vänd ner äpplen, gurka, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen sval.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept