Gurkrelish

Du behöver

  • 3 stora gurkor, i bitar
  • 2 silverlökar, kvartade
  • 2 röda paprikor, urkärnade
  • 1 grön paprika, urkärnad
  • 1 jalapeño, urkärnad
  • 2 msk grovsalt
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk senapsfrön, gula och bruna

Gör så här

  1. Riv alla grönsaker grovt, gärna med en matberedare. Blanda med salt och låt stå över natten.
  2. Sila av vätskan och skölj hastigt i kallt vatten, pressa ur vatten med hjälp av slev.
  3. Koka upp vinäger, socker och senapsfrön. När sockret löst upp sig, lägg i grönsaker och sjud i 10 minuter. Ta av från värmen, låt svalna och lägg sen över i skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept