Gunnars smörgåstårta

10 - 12
Från Nyhetsmorgon

Smörgåstårta signerad smörgåstårtornas fader, Gunnar Sjödahl. Tårtan kan med fördel fyllas dagen innan den ska ätas, men garnera samma dag den ska serveras.

8 juli 2013
Visa mer
10 - 12

Du behöver

  • 3 runda smörgåstårtsbottnar 24 cm

Ostkräm

  • 200 g mjukost naturell (rumsvarm)
  • 100 g smör eller margarin

Krabbfyllning

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl lätt creme fraice
  • 100 g krabba på burk (el. fryst av god kvalitet)

Kantströssel

  • 3 smördegsplattor, gräddade och smulade

Garnering

  • färska grönsaker (tomater, gurka citron, dill),
  • mandarinklyftor på burk
  • kokt ägg, skivat
  • räkor, skalade
  • ost i tunna skivor
  • kallrökt lax, tunna skivor

Gör så här

  1. Blanda smör och mjukost och rör detta luftigt.
  2. Finhacka krabban, blanda majonnäs och creme fraiche, rör ned krabbköttet.
  3. Bred ut ca hälften av ostkrämen på första botten.
  4. Lägg på andra botten och bred ut krabbfyllningen.
  5. Lägg på den sista botten och stryk upp hela tårtan tunnt med det som är kvar av ostkrämen.
  6. Tryck fast smördegsströsslet på tårtans kant.
  7. Kantströssel
    Kavla ut smördegsplattorna till 2 mm. Grädda dem bruna och frasiga i ugnen 180 grader och låt sen kallna. Finhacka strösslet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept