Gunillas julskinka

Gunillas julskinka
Foto: TV4

Så här kokar du den rimmade skinkan till jul. Kontrollera i butiken om skinkan behöver vattnas ur före tillagning.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 rimmad skinka, 3 kg
  • vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Griljering:

  • 1 ägg
  • 4 msk senap
  • 2 tsk socker
  • 4 msk siktat ströbröd

Gör så här

  1. Lägg skinkan i en kastrull och slå på vatten så att det nätt och jämt täcker. Lägg i lagerblad och pepparkorn.
  2. Koka skinkan tills innertemperaturen är 72°. Man brukar beräkna ca 50 min koktid per kilo skinka. Låt skinkan svalna något.
  3. Griljering: Skär bort svålen men låt något av fettet vara kvar. Torka av fettet med ren kökshandduk eller hushållspapper, så fäster griljeringen bättre. Värm ugnen till 275°. Blanda samman ägg, senap och socker. Bre det jämnt över skinkan. Sikta över ströbrödet och klappa in det i senapsblandningen. Griljera i ugn i 10 min eller tills griljeringen fått tillräcklig färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept