Gunillas jordgubbsmousse

Gunillas jordgubbsmousse
Foto: TV4

Lite pyssel krävs dagen innan du ska servera moussen. Men allt är förberett och det tar ingen tid alls när du väl ska bjuda på den här desserten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 200 g jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st äggvita
  • 1 msk strösocker
  • ev 1 droppe röd hushållsfärg

Till servering:

  • 8 st färska jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Snoppa och skölj jordgubbarna. Mixa jordgubbarna tillsammans med ½ dl socker. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med lite av jordgubbarna i en kastrull.
  2. Vispa grädden. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt 1 msk socker och vispa ytterligare en liten stund. Blanda ner det avsvalnade gelatinet i resten av jordgubbarna och grädden. Vänd sedan ner äggvitan. Vill du förstärka färgen på moussen kan du eventuellt tillsätta hushållsfärg.
  3. Fördela moussen i 8 klickar på bakplåtspapper. Täck med folie och frys över natten. Ta fram ca 10 minuter före servering. Hacka de färska jordgubbarna grovt. Varva mousse och jordgubbar i serveringsskålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept