Sallad med nudlar

Sallad med nudlar
Foto: Joel Wåreus

Sallad med nudlar

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

12 ingredienser

Mycket gott och enkelt. Extra gott blir det om man blandar glas- och risnudlar. Stekt kycklingfilé passar utmärkt till. Helt utan gluten • laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

Det finns många sorters nudlar, med ägg och/eller vetemjöl, men det finns också flera utan - så läs noga på förpackningen!

Ingredienser

portioner
  • 125 g glasnudlar, utan vete
  • 125 g risnudlar (utan vete)
  • 300 g broccolibuketter
  • 300 g minimajs
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika

Sås

  • 2 msk Sweet chili sauce
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (eller vitpeppar)
  • 1 msk citron, saft
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen och blanda med nudlarna, som kan skäras eller klippas i mindre bitar.
  3. Koka broccolibuketter och minimajs nästan mjuka (det blir bäst om man kokar dem separat).
  4. Spola dem hastigt i kallt vatten och skär i lite mindre bitar.
  5. Skala, dela och skiva löken tunt.
  6. Skär paprikan i strimlor.
  7. Blanda nudlarna och grönsakerna.
  8. Smaka av.