Glutenfri paj med fårost och bladspenat

Glutenfri paj med fårost och bladspenat
Foto: Joel Wåreus

Glutenfri paj med fårost och bladspenat

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

11 ingredienser

En paj som bjuder på mycket av det bästa från Medelhavsköket. Helt utan gluten • soja • vete.

Pajen är inte helt laktosfri men väl låglaktos!

Glutenfri pajdeg »

Ingredienser

portioner
  • 1 pajskal, förgräddat

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 250 g bladspenat (eller djupfryst)
  • 150 g fårost
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl parmesanost, färskriven
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i oljan.
  4. Tillsätt spenaten och fräs alltihop någon minut.
  5. Fördela grönsakerna i pajformen.
  6. Smula över fårost.
  7. Vispa ihop ägg, mjölk, parmesan, salt och peppar.
  8. Häll blandningen i formen och grädda ca 30 minuter.