Gunsans kräftströmming

30 min
4
Gunsans kräftströmming
Foto: TV4

Strömming som serveras med kräftstjärtar, dill och citron.

Dryckestips från Gun
Kryddat brännvin och öl
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 oktober 2012
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
4

Du behöver

  • 12-16 st strömmingsflundror
  • Dill
  • 0,5 tub tomatpuré
  • 4-5 dl tjock grädde
  • 3 tsk krossade dillfrön
  • 1 knippe dill
  • Örtsalt
  • Vitlökspeppar

Gör så här

  1. Lägg dill i botten på en smord ugnsfast form. Tag en dillkvist i varje strömmingsflundra, rulla ihop i formen.
  2. Blanda tomatpuré, örtsalt, vitlökspeppar, krossade dillfrön (eller färsk krondill) med grädden. Häll över flundrorna, grädda i ugnen på 175 grader i 20 – 30 minuter.
  3. Låt flundrorna svalna till rumstemperatur, lägg 3-4 st på en tallrik, garnera med tex kräftstjärtar, dill och citronklyfta. 
  4. Servera med hårt bröd och ost till, serveras även som ensamrätt med kokt potatis. Den blir mer smakrik om man gör den dagen innan och värmer i ugnen innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept