Punschig bärkaka

Punschig bärkaka
Foto: TV4

Punschspetsad sockerkaka med bär och grädde.

Dryckestips från Gun
Punsch och kaffe
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2-3 st droppar bittermandelolja
  • 1 st vaniljstång
  • 150 g smör
  • 0,5 dl punsch
  • Kokosflingor till bakformen
  • Färska bär, ex. blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 cl punsch

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl, skrapad vaniljstång, bittermandelolja, smält smör och punsch.
  2. Smörj en avlång form, ströa formen med kokosflingor.
  3. Fyll formen och grädda i ugn på 155 grader i cirka 40 – 50 minuter. Känn med en sticka att smeten inte fastnar, i så fall fortsätt gräddningen.
  4. Låt svalna och skär kakan i cirka 1 cm bit till varje portion. Lägg bär på kakbiten, vispa grädde smaksätt med lite punsch och toppa kakan med detta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept