I samarbete med ViktVäktarna

Gulaschsoppa

35 m
4
Gulaschsoppa på nötfärs
Foto: ViktVäktarna

Mustig gulaschsoppa med färs, potatis och morötter. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan du ska äta den. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och en skiva knäckebröd.

SmartPoints per portion: 8

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
35 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4-5 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 400 g nötfärs 10%
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kummin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar.
  2. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Låt småkoka ca 15-20 minuter eller till potatisen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna