Gulaschsoppa

Gulaschsoppa
Foto: TV4

Gulaschsoppa har blivit så förknippad med sportlov och skidåkning att det finns barn som kallar den för ”slalom-soppa”. Vill du ha en matigare soppa serverar du den med klimp.

26 januari 2009
Visa mer
8
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 msk osaltat smör
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk hela spiskumminfrön
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 råriven potatis
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,25 liter oxbuljong
  • 0,5 kg skalad potatis
  • 1 grön paprika

Klimp:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Skala och finhacka den gula löken. Skär köttet i kuber. Bryn löken i fettet tills den är gyllenbrun. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och kött samt den rårivna potatisen. Låt puttra under lock i 10 minuter. Rör om ofta!
  2. Tillsätt tomatpuré och 3 dl av buljongen. Sjud ytterligare i ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Skär potatisen och den urkärnade paprikan i bitar. Tillsätt dem och resterande buljong. Låt soppan koka tills potatisen är helt färdig.
  3. Klimp: Arbeta samman mjöl och ägg. Tillsätt salt medan du knådar degen smidig med händerna.
  4. När soppan är nästan färdig nyper du av små bitar av degen som tillsätts soppan direkt. Sjud ytterligare 10 minuter. Servera soppan rykande het.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept