Putsa köttet och skär i 2 centimeterstora tärningar.
Häll oljan i en varm tjockbottnad gryta (gärna järn), i med smör och så snart smöret har blivit gyllenbrunt, lägg i bitarna. Låt pannan få upp hettan igen. Rör sedan om då och då tills köttet har en fin gyllene yta.
Tvätta och skär palsternackan och morötter i grova bitar och lägg i grytan. Lägg sedan i tomatpuré, chili och paprikapulver och rör runt.
Skala och hacka löken i stora bitar och lägg i grytan. Dela och tag ut kärnorna på paprikan och skär i stora bitar, lägg i grytan. Häll i krossade tomater, men spara en halv burk till senare. Späd ut med vatten eller köttbuljong.
Skala och skär potatisen i tärningar och lägg i grytan Lägg i lagerblad, cayennepeppar och salt. Addera mer vatten om det behövs.
Rosta kummin och mortla den, lägg i de fint hackade vitlöksklyftorna med lite smör. Det viktigt att vitlöken inte bränns utan bara blir gyllene. Häll i resten av den krossade tomatburken.
För extra hetta kan man lägga i färsk chili utan kärnor som är fint hackad. Smaka av med salt, peppar och citronsaften.
Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i cirka 30-40 minuter eller tills köttet är mört. Rör om då och då.
Smaka eventuellt av med salt och peppar. Servera med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.