Gulasch

Gulasch
Foto: TV4

Medge att det smakar skidresa redan om namnet! En god gryta att även servera till många. Vill man göra den mer matig, koka med några tärnade potatisar mot slutet och servera med bröd.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,5 kg grytbitar av nötkött
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrö
  • ca 5 dl buljong
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttbitarna i detta och bryn dem med matfett i en panna. Lägg dem i en gryta.
  2. Skär löken i klyftor. Bryn den lätt och lägg den i grytan.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och slå på buljong så det knappt täcker. Koka sakta under lock en dryg timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept