Gubbröra på toast

Gubbröra på toast
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gubbröra på toast

9 ingredienser

Gubbröra är, som namnet anger, herrarnas klassiska favoritmat. Ett gammalt hederligt tilltugg till brännvin och har därför sin plats på smörgåsbordet eller som vickningsrätt. Gubbröran ska serveras nyblandad och kall. Andra namn på gubbröra är ansjovisfräs och ruskomsnusk.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 200 g ansjovisfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl dill, hackad
  • peppar
  • ev svensk orökt kaviar
  • 8 skivor vitt bröd
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Hacka ägg och ansjovis. Hacka dillen fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den får färg. Låt kallna.
  2. Blanda ägghack, ansjovis, dill och lök.Krydda väl med peppar. Ibland blandas även svensk orökt kaviar i röran.
  3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör. Fördela gubbröran på brödskivorna. Servera genast.