Gubbröra på toast

Gubbröra på toast
Foto: TV4

Gubbröra är, som namnet anger, herrarnas klassiska favoritmat. Ett gammalt hederligt tilltugg till brännvin och har därför sin plats på smörgåsbordet eller som vickningsrätt. Gubbröran ska serveras nyblandad och kall. Andra namn på gubbröra är ansjovisfräs och ruskomsnusk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 hårdkokta ägg
  • 200 g ansjovisfiléer
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl hackad dill
  • peppar
  • ev svensk orökt kaviar
  • 8 skivor vitt bröd
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Hacka ägg och ansjovis. Hacka dillen fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den får färg. Låt kallna.
  2. Blanda ägghack, ansjovis, dill och lök.Krydda väl med peppar. Ibland blandas även svensk orökt kaviar i röran.
  3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör. Fördela gubbröran på brödskivorna. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept