Gubbröra på kavring

Gubbröra på kavring
Foto: TV4

Gubbröra är klassisk husmanskost och en favorit på sillbordet, till vickningen eller som drinktilltugg på kavring eller knäckebröd. Här har vi valt att servera den som förrätt på en tunn skiva kavring.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 2 kokta potatisar
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • bordsmargarin
  • dillvippor

Gör så här

  1. Hacka äggen, ansjovisen och potatisen och blanda väl. Blanda i kryddörterna och smaka eventuellt av med lite ansjovisspad.
  2. Bre kavringen med bordsmargarin. Forma gubbröran till stora ägg och lägg på brödet. Garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept