Gubbröra med knäckebröd

Gubbröra med knäckebröd
Foto: TV4

Gubbröra är en fin gammal smörgåsbordsrätt som fått en renässans på senare tid. En utmärkt förevändning för en öl och varför inte en snaps. Röran ska vara nygjord och kall. Servera som inledning till middagen eller som vickning.

10 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hårdkokta ägg
  • 12-16 ansjovisfiléer
  • 4 tsk löjrom
  • 2 äggulor
  • 2 msk finklippt dill
  • 2 msk finklippt persilja
  • 2 msk finklippt gräslök
  • dillvippor och knäckebröd

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen, kyl, skala och hacka dem. Hacka ansjovisfiléerna.
  2. Blanda precis före serveringen de hackade äggen med de råa äggulorna. Vänd ner ansjovis, dill, persilja och gräslök.
  3. Servera röran kall med knäckebröd eller kavring och garnerad med fräscha dillvippor, löjrom och sommarens sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept