Gubbröra

Gubbröra
Foto: TV4

Klassisk gubbröra är en självklarhet på herrmiddagen. Servera som förrätt eller vickning. Öl och en iskall snaps hör till.

10 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk ansjovisfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 4 st potatis, kokta, kalla
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 tsk ansjovisspad

Gör så här

  1. Låt ansjovisfiléerna rinna av men spara 1 tsk av spadet. Hacka dem fint. Skala och hacka löken fint. Klipp dillen fint och spar lite till dekoration. Skär gräslöken smått. Lägg allt i en bunke.
  2. Tärna potatisen och äggen. Vänd ner i blandningen i bunken. Krydda med peppar och ansjovisspad. Hit kan rätten förberedas. Förvara kallt till servering.
  3. Fördela gubbröran på fyra tallrikar och strö över den sparade dillen. Servera till knäckebröd eller rågbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept