Gryta på lamm

Gryta på lamm
Foto: TV4

De flesta delarna av lammkött är mört och behöver inte steka eller koka så länge. Den här grytan kokar klart på en halvtimme.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg)
  • 1 st purjolök, stor
  • 0,75 liter kantareller, eller annan svamp, färska (el 200 g från burk)
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl buljong från tärning
  • 2 st gröna paprikor
  • 1 st röd paprika

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar som till kalops.
  2. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar.
  3. Rensa svampen eller slå av spadet.
  4. Bryn köttet i en panna med matfett och lägg över i en gryta.
  5. Bryn därefter svamp och purjo och lägg i grytan. Krydda med salt och svartpeppar och pudra över mjölet. Vänd runt och späd med buljong. Småkoka grytan ca 35 min.
  6. Lägg därefter i paprikan och koka ytterligare 10 min. Servera grytan med kokt ris till. Gör du grytan i förväg kan den göras klar tills dess paprikan läggs i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept