Gryta på lägg

Gryta på lägg
Foto: TV4

Italienarna gör en härlig gryta på kalvlägg, ossobuco. Här kommer en variant gjord på lamm- eller grislägg. Låt den puttra så länge att köttet nästan ramlar av benen.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg lamm- el. grislägg, sågad i skivor
  • 1 tärning ljus nötbuljong
  • 8 st steklökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk hela tomater
  • 2-3 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 st morötter, strimlade
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • persilja
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Krydda och bryn köttet. Bryn sen lökarna och lägg i.
  2. Pudra över mjölet, slå på vatten och tomater, tillsätt vitlök, buljong, lagerblad och örter. Koka sakta under lock ca 1 tim tills köttet är mört. Tillsätt rotfrukterna efter halva tiden. Strö på persilja, servera nudlar till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept