Gryta på bönor

Gryta på bönor
Foto: TV4

Du kan använda djupfryst tofu, marinerad tofu eller vilken sort du gillar bäst till den här läckra vegetariska grytan.

14 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g tofu, rökt
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl kidneybönor, kokta
  • 1 dl kikärtor, kokta
  • 1 st paprika,röd
  • 2 msk koriander, färsk
  • salt och peppar

Limeyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk limesaft, pressad
  • 1 tsk limeskal, rivet
  • krm salt

Gör så här

  1. Limeyoghurt: Blanda samman yoghurten med skal och saft från limen. Rör ner salt och ställ svalt till servering.
  2. Skala och finhacka löken. Bryn den i olja i ca 2 minuter. Tillsätt tärnad tofu, chilipulver och paprikapulver och fräs ytterligare ett par minuter. Rör ut tomatpurén i buljongen, slå på den och lägg i lagerblad. Tillsätt bönorna och kikärtorna.
  3. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Lägg i paprikan och låt den sjuda med i grytan de sista minuterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept