Gryta på bönor

Gryta på bönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gryta på bönor

17 ingredienser

Du kan använda djupfryst tofu, marinerad tofu eller vilken sort du gillar bäst till den här läckra vegetariska grytan.

Ingredienser

portioner
  • 600 g tofu, rökt
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 dl kidneybönor, kokta
  • 1 dl kikärtor, kokta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk färsk koriander
  • salt
  • peppar

Limeyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk limefrukt, saft, pressad
  • 1 tsk limefrukt, rivet
  • krm salt

Gör så här

  1. Limeyoghurt: Blanda samman yoghurten med skal och saft från limen. Rör ner salt och ställ svalt till servering.
  2. Skala och finhacka löken. Bryn den i olja i ca 2 minuter. Tillsätt tärnad tofu, chilipulver och paprikapulver och fräs ytterligare ett par minuter. Rör ut tomatpurén i buljongen, slå på den och lägg i lagerblad. Tillsätt bönorna och kikärtorna.
  3. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Lägg i paprikan och låt den sjuda med i grytan de sista minuterna.