Satsa på ett riktigt långkok! I den här grytan kan du antingen låta de stora, vita bönorna koka med i grytan eller använda redan kokta bönor som läggs i mot slutet av koktiden. Kokt ris smakar gott till.
Om du använder torkade stora vita bönor ska de läggas i blöt i ca 10 timmar.
Skär högreven i tärningar som är ca 2x2 cm. Bryn dem i omgångar i olja. Lägg över i en stor gryta. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i olja och tillsätt i grytan. Skala och skiva vitlöken och lägg ner den i grytan. Häll på buljong, vin och tomatkross. lägg i de blötlagda bönorna i grytan. Koka upp och låt puttra långsamt under lock i ca 2 timmar.
Skala morötterna och tärna dem smått. Låt tärningarna koka med de sista 15 minuterna av koktiden. Använder du kokta vita bönor ska de läggas i strax före servering och bara få ett uppkok. häll upp matlagningsyoghurten i en skål och hacka persiljan. Servera grytan med matlagningsyoghurt och finklippt persilja.