Gryta med köttbullar

Gryta med köttbullar
Foto: TV4

Bästa rätten när du vill laga en riktig måltid men tiden inte är på din sida. Det går fort och blir nästan ingen disk. Finns det en vegetarian bland de hungriga kan köttbullarna bytas ut mot quorn- eller soyabullar, som finns i mataffärens frysdisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g frysta köttbullar (cirkamängd)
  • 2 morötter, strimlade
  • 7 st smålökar
  • 1 slanggurka, i stavar (0.5-1 st)
  • 3 bifftomater, skalade och tärnade
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • oregano
  • hackad persilja
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Fräs morötter, lök och gurka i lite matfett i en gryta tills löken mjuknar. Krydda med salt, peppar och oregano.
  2. Rör ihop crème fraiche och tomatpuré och rör ned. Vänd ned köttbullarna och tomaterna.
  3. Hetta upp tills köttbullarna är varma. Strö på persilja. Servera ris eller pasta till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept