Gryta med fläskfilé och smålökar

Gryta med fläskfilé och smålökar
Foto: TV4

Ibland är man sugen på en gryta men tiden räcker inte till långkok. Satsa på en köttbit med kort tillagningstid och koka en god sås att slå över. Voilá- gryta på nolltid! Kokt ris, pasta eller potatis smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • salt och malen svartpeppar
  • 10 steklökar
  • smör att bryna i

Currysås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 tsk curry
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde

Till dekoration:

  • några stjälkar persilja

Gör så här

  1. Skala steklökarna och förväll dem i lättsaltat vatten. Putsa fläskfilén och skär den i jämna skivor. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet i smör. Bryn även steklökarna. Lägg över kött och lök i en gryta.
  2. Fräs curryn i smör i en kastrull. Låt vetemjölet fräsa med en stund, lyft av från värmen och rör ner buljongen, lite i taget. Sätt tillbaka på värmen, tillsätt grädden och låt såsen småputtra i 5 minuter. Hacka persiljan.
  3. Slå såsen över köttet och lökarna i grytan. Koka upp och sjud på svag värme i ca 15 minuter. Servera överströdd med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept