Grynbullar

Grynbullar
Foto: TV4

Här kan du använda nästan vilka gryn, flingor eller frön som helst av vad du har hemma: havregryn, solroskärnor, linfrö, vetekli, rågkross... Blanda gärna!

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl grynblandning
  • ca 11 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet. Arbeta in resten av ingredienserna, till sist så mycket mjöl att degen släpper bunken. Spara lite grynblandning. Knåda, täck och jäs ca 40 minuter.
  2. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut två längder och skär varje i 10 bitar. Doppa ena snittytan i grynblandning och ställ dem på en plåt med bakpapper. Jäs 20-30 minuter under duk.
  3. Värm ugnen till 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept