Grova pomeransskorpor

Grova pomeransskorpor
Foto: TV4
Från Redaktionen

Underbart spröda och goda skorpor, att njuta som de är eller med ost och marmelad på. Har du varmluftsugn behöver du inte byta plats på plåtarna när skorporna torkar.

Receptet ger ca 75 skorpor

17 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 10 dl mjölk
  • 50 g smör, smält
  • 5 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl sirap
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 1 dl vetekross
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda mjölk och smör och värm till ca 37°. Rör ut jästen och arbeta in resten av ingredienserna. Tillsätt sist så mycket vetemjöl att degen inte kladdar. Knåda, täck och jäs 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen på bakbordet. Dela och rulla ut fyra längder som du skär i 35-40 bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Täck och jäs 30 minuter. Pensla bröden med ljummet vatten, grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Dela bullarna med en gaffel. Lägg ut halvorna tätt på plåtar. Rosta skorporna i 250 grader övervärme en kort stund. Sänk värmen till 100° och eftertorka ca 1 timme eller tills skorporna är spröda. Två plåtar kan torkas samtidigt, byt plats efter halva tiden. Förvara dem i täta burkar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept