Grönsakssoppa med frikadeller

Grönsakssoppa med frikadeller
Foto: TV4

Med frikadeller blir soppan lite matigare. Serverar du den som förrätt kan du hoppa över frikadellerna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st morötter, skivade
  • 200 g gröna bönor, delade
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 12 dl buljong
  • 1 st lagerblad
  • 6-8 korn svartpeppar
  • persilja, hackad

Frikadeller:

  • 250 g fläsk- eller kalvfärs
  • 1 st litet ägg
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, grädde och kryddor. Gör små köttbullar. Koka upp buljongen och klicka ner bullarna. Sjud dem klara och ta upp dem.
  2. Lägg grönsakerna i buljongen och koka dem klara. Lägg sedan i frikadellerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept