Grönsakspytt

Grönsakspytt
Foto: TV4

Pytt går att laga på de flesta grönsaker och rotfrukter. Svamp passar också bra att tillsätta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 morot
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 200 g färska champinjoner
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • fefferoni

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna. Skär dem i tärningar. Lägg i kall stekpanna och låt vattnet koka bort. Tillsätt 1 msk olja och fräs svampen. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Ansa aubergine och zucchini och skala moroten. Tärna i _ cm tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja. Fräs morot, aubergine och zucchini i olja. Tillsätt svampen och låt den fräsa med.
  3. Skala vitlöksklyftan och pressa ner. Krydda med salt och peppar. Servera genast med fefferoni.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept