Grönsakspytt

Grönsakspytt
Foto: TV4

Pytt går att laga på de flesta grönsaker och rotfrukter. Svamp passar också bra att tillsätta.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 morot
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 200 g färska champinjoner
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • fefferoni

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna. Skär dem i tärningar. Lägg i kall stekpanna och låt vattnet koka bort. Tillsätt 1 msk olja och fräs svampen. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Ansa aubergine och zucchini och skala moroten. Tärna i _ cm tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja. Fräs morot, aubergine och zucchini i olja. Tillsätt svampen och låt den fräsa med.
  3. Skala vitlöksklyftan och pressa ner. Krydda med salt och peppar. Servera genast med fefferoni.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept