Den marinerade paprikasalladen får extra rik smak om den får stå och dra ett dygn. Sedan serveras de till en kryddig grönsakspilaff tillsammans med kokosflingor och svarta bönor.
Marinerad paprika: Sätt ugnen på 275°, grill. Skär paprikorna i halvor på längden. Lägg dem på grillgaller med skalet uppåt och grilla ca 5 minuter tills skalet är svart och har fått blåsor. Skölj paprikorna i ett durkslag med kallt vatten. Riv bort skalet och skär köttet i bitar. Ansa och skiva chilifrukten. Blanda olja och citronsaft, rör ner paprikorna och chilifrukten och pressa ner vitlök. Låt gärna paprikan stå och dra ett dygn.
Pilaff: Ansa och skiva purjolöken, skala och skär moroten i tärningar och skär sockerärterna i mindre bitar. Hetta upp oljan och tillsätt gurkmeja, kajennpeppar, chilipulver och vitlök. Fräs riset i 2 minuter. Lägg i grönsakerna och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på buljongen, koka upp och sjud på låg värme i 25 - 30 minuter, tills riset är mjukt. Rör i russinen och krydda med salt och peppar. Strö över kokosen och de svarta bönorna och servera omedelbart med paprikasalladen.