Grönsakspilaff med marinerad paprika och svarta bönor

Grönsakspilaff med marinerad paprika och svarta bönor
Foto: TV4

Den marinerade paprikasalladen får extra rik smak om den får stå och dra ett dygn. Sedan serveras de till en kryddig grönsakspilaff tillsammans med kokosflingor och svarta bönor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner råris
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 purjolök
  • 150 g sockerärter
  • 1 morot
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 dl russin
  • salt och malen vitpeppar
  • kokosflingor
  • 1 dl kalla, kokta svarta bönor

Marinerad paprika:

  • 1,5 röd paprika
  • 1,5 gul paprika
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta (till pilaffen)

Gör så här

  1. Marinerad paprika: Sätt ugnen på 275°, grill. Skär paprikorna i halvor på längden. Lägg dem på grillgaller med skalet uppåt och grilla ca 5 minuter tills skalet är svart och har fått blåsor. Skölj paprikorna i ett durkslag med kallt vatten. Riv bort skalet och skär köttet i bitar. Ansa och skiva chilifrukten. Blanda olja och citronsaft, rör ner paprikorna och chilifrukten och pressa ner vitlök. Låt gärna paprikan stå och dra ett dygn.
  2. Pilaff: Ansa och skiva purjolöken, skala och skär moroten i tärningar och skär sockerärterna i mindre bitar. Hetta upp oljan och tillsätt gurkmeja, kajennpeppar, chilipulver och vitlök. Fräs riset i 2 minuter. Lägg i grönsakerna och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på buljongen, koka upp och sjud på låg värme i 25 - 30 minuter, tills riset är mjukt. Rör i russinen och krydda med salt och peppar. Strö över kokosen och de svarta bönorna och servera omedelbart med paprikasalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept