Grönsakspaella

Grönsakspaella
Foto: TV4

Visst är det härligt att laga paella i en äkta paellapanna, men det går lika bra i en stekgryta. Har du en wok kan du med fördel använda den.

10 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 gul lök
  • 4 steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 6 bondbönor
  • 1 majskolv
  • 1 dl kokta kikärter
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 250 g små, fina ärter
  • 4 grillade paprikor (från burk)

Gör så här

  1. Skala all lök. Finhacka gul lök och vitlök. Skala moroten och skär i mindre bitar. Ansa bönorna och skär majskolven i 4 bitar.
  2. Låt oljan bli het i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i alla löksorterna och fräs i 5-6 minuter. Tillsätt morot, bönor och kikärter.
  3. Tillsätt buljong och saffran. Krydda med salt och pepprar. Sänk värmen och låt paellan småputtra i 12 minuter. Blanda i riset. Låt puttra i 10 minuter till. När 5 minuter återstår lägger du i ärterna, majsen och paprikan. Servera direkt ur grytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept