Grönsakslasagne med paprika

Grönsakslasagne med paprika
Foto: TV4

En härlig lasagne med massor av grönsaker och rotfrukter är en god vegetarisk huvudrätt. Den passar även bra på den vegetariska buffén. Ajvar relish är en paprikapasta.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 16 lasagneplattor
  • 1 morot
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 dl Ajvar relish
  • 100 g färska champinjoner
  • Béchamelsås:
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 morot
  • 1 stjälk selleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • smör att steka i
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Béchamelsås: Koka upp mjölken. Smält smöret, ta av det från värmen och blanda ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Låt koka minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Tomatsås: Skala och finhacka morot, selleri och lök, skiva vitlök och finhacka chili. Fräs hacket i olivolja, häll i tomaterna och låt såsen sjuda i 20 minuter. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker och låt den koka ytterligare 10 minuter. Mixa såsen.
  3. Sätt ugnen på 200°. Dela champinjonerna och fräs dem i smör. Skala moroten och strimla den och zucchinin. Fräs allt i olivolja. Lägg lasagneplattor i bottnen på en smord, ugnssäker form. Varva lasagneplattor, såser, ajvar, svamp och grönsaker. Skär paprikan i strimlor. Avsluta med ett lager lasagneplattor, den strimlade paprikan och en skopa Béchamelsås. Strö över ost och grädda i ugn i 45 - 50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept