Grönsakslasagne med keso

Grönsakslasagne med keso
Foto: TV4

En härlig lasagne med massor av grönsaker och rotfrukter är en god vegetarisk huvudrätt. Den passar även bra på den vegetariska buffén.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 16 lasagneplattor
  • 1 morot
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 burk keso (500g)
  • 100 g färska champinjoner
  • Béchamelsås:
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • smör att steka i
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Béchamelsås: Koka upp mjölken. Smält smöret, ta av det från värmen och blanda ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Låt koka minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Tomatsås: Skala och finhacka morot, selleri och lök, skiva vitlök och finhacka chili. Fräs hacket i olivolja, häll i tomaterna och låt såsen sjuda i 20 minuter. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker och låt den koka ytterligare 10 minuter. Mixa såsen.
  3. Sätt ugnen på 200°. Dela champinjonerna och fräs dem i smör. Skala moroten och strimla den och zucchini och paprika. Fräs det i olivolja. Lägg lasagneplattor i bottnen på en smord, ugnssäker form. Varva lasagneplattor, såser, keso, svamp och grönsaker, avsluta med ett lager lasagneplattor och en skopa béchamelsås. Strö över ost och grädda i ugn i 45 - 50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept