Grönsaksgratäng med getost

Grönsaksgratäng med getost
Foto: TV4

Lägg sommarprimörerna i en ugnsform och värm den i sin buljong. Den här rätten passar även att laga när du har kokta grönsaker över.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 2 salladslökar
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 100 g getost

Till servering:

  • färska basilikablad
  • brödkrutonger

Gör så här

  1. Skölj och dela blomkålen i buketter. Skala och skär morötterna i slattar. Skölj och skär salladslöken i skivor. Lägg i en kastrull, häll i buljongen och koka grönsakerna knappt mjuka, 8-10 minuter. Skölj zucchinin och skär den i bitar.
  2. Värm ugnen till 225°. Skär getosten i tunna skivor. Lägg alla grönsakerna i en smord ugnssäker form och häll på buljongen. Häll i grädden och krydda med salt och peppar. Stick ner skivorna av getost och ställ in i mitten av ugnen. Låt grönsakerna stå i ugnen i 15 minuter.
  3. Strö brödkrutongerna över före servering och dekorera med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept