Grönsaksgratäng

Grönsaksgratäng
Foto: TV4

Om du steker grönsakerna i teflonpanna behöver du bara en aning olja i pannan. Välj dessutom mager ost, så får du en riktigt smal gratäng med mycket smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 2 auberginer
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • 1 burk redd champinjonsoppa
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och paprikapulver
  • ca 2 dl riven ost
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Koka riset enligt förpackningen. Lägg riset i en lättsmord ugnsform.
  2. Skiva eller tärna grönsakerna. Lägg auberginen på papper, salta lätt och låt den dra en stund. Torka av fukten. Fräs alla grönsakerna knappt mjuka i lite matfett. Krydda med salt, peppar och vitlök.
  3. Slå den outspädda soppan över riset, peta så den rinner ner och lägg grönsakerna över. Strö på ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept